3 Cele Mai Comune Escrocherii Ale Samsarilor din Romania

3 Cele Mai Comune Escrocherii Ale Samsarilor din Romania

Deși pe piață există extrem de multe mașini la mâna a doua, să găsești un vehicul perfect întreținut atunci când alegi o mașină deja rulată poate fi o mare bătaie de cap. Una dintre principalele probleme ale pieței de mașini second-hand este imposibilitatea cumpărătorilor de a identifica rapid escrocheriile. Unele mașini rulate pot fi tentante la prima vedere, dar la o analiză mai amănunțită se vor dovedi a fi nimic maim ult decât înșelăciuni bine puse la cale. De cele mai multe ori aceste vehicule duc la costuri viitoare de întreținere neașteptate și la facturi de reparații insuportabile.

#1: Mașini avariate

Pe măsură ce densitatea populației din marile orașe devine din ce în ce mai ridicată, șoferii sunt tot mai predispuși să fie implicați într-un accident rutier. Cercetările Car Vertical au constatat că aproape o treime (31%) din toate mașinile verificate prin platforma proprie au suferit daune.

Atunci când alegeți o mașină, este recomandabil să verificați dacă toate golurile dintre panourile caroseriei sunt uniforme. Dacă unele goluri sunt mai largi decât altele, acest lucru poate indica deteriorarea unor piese structurale sau reparații necorespunzătoare. Unii escroci fac tot posibilul să ascundă avariile suferite de mașinile pe care le vând, astfel încât clienții trebuie să inspecteze vehiculele în detaliu ca să le descopere.

#2: Kilometraj dat înapoi

În cercetările efectuate de către vinCheck, fiecare al șaselea vehicul (16,7%) a avut kilometrajul dat înapoi. Fraudarea odometrului este foarte frecventă în rândul escrocilor care importă mașini second-hand și încearcă să le crească rapid prețul prin citiri false ale acestuia. De punctat este și faptul că mașinile diesel sunt mult mai susceptibile de a avea odometrul dat înapoi.

Derularea kilometrajului este o procedură ieftină pe piața neagră, care poate spori valoarea unei mașini cu 25% sau chiar mai mult, în special daca vorbim de vehicule foarte căutate.

Mașinile care au kilometrajul dat înapoi pot fi ușor de identificat. De obicei, uzura unui vehicul vorbește de la sine. Dacă scaunele, volanul sau schimbătorul de viteze sunt uzate, dar kilometrajul are o valoare scăzută, acesta poate fi un semn că ar fi mai bine să spuneți pas acestei mașini și să căutați alta.

#3: Mașini furate

Cumpărarea unei mașini furate este probabil cea mai urâtă experiență pentru un cumpărător dintre toate escrocheriile la care poate fi supus cu autovehicule rulate. De obicei, dacă mașina este furată, noilor proprietari ghinioniști li se confiscă vehiculul iar recuperarea banilor plătiți pe autoturism este aproape imposibilă. Prin urmare, veți avea de-a face cu un scenariu în care pierdeți și mașina și banii. În ultimele 12 luni, vinCheck a identificat câteva sute de mașini furate economisind astfel mult timp și bani celor care au comandat un raport al mașinii înainte să o cumpere.

Concluzie

Achiziționarea unei mașini bune second hand este o adevărată provocare. Cu toate acestea, prin utilizarea rapoartelor online de istorie a mașinilor, cumpărătorii pot descoperi adevărata stare a unei mașini și pot evita cele mai comune escrocheri. Prin adoptarea unui ochi critic, cumpărătorii pot evita pacălelile și se pot scuti de cheltuieli viitoare neașteptate.

carvertical VIN